Rendelési Szabályzat

Minden igyekezetünkkkel azon vagyunk, hogy a vásárlók megrendelését a lehető leggyorsabban minden gond nélkül teljesítsük. Éppen ezért, a félreértések elkerülése végett kérjük, mielőtt rendelne olvassa el az alábbi szabályzatot.

I. A Rendelési Szabályzat elfogadása

A weblap látogatója (továbbiakban: Ügyfél) a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Rendelési Szabályzat feltételeit elfogadja és és magára nézve kötelezőnek ismeri el, a weblapot úgy használja, hogy az elolvasott feltételeket érti és elfogadja.

II. A rendelés teljesítésének területe

A rendelés teljesítése egyelőre csak Magyarország területére érvényes, az országon kívülre nem tudunk rendelést elfogadni.

III. A rendelés teljesítésének módjai

Magyarországon két féle rendelés lehetséges: a GLS futárszolgálattal küldjük ki a kisebb bútorokat, így azok három-négy napon bellül megérkezhetnek otthonukba. A nagyobb bútort úgynevezett túrajárattal kézbesítjük, ami azt jelent, hogy a begyűjtött és egy útirány felé eső bútorokat egyszerre visszük ki a megrendelt helyekre. Ez hosszabb időt, nagyjából 3-4 hetet is igénybe vehet. Ha Ön kis- és nagybútort is rendel, eldöntheti, hogy a kisbútorokat futárszolgálattal, vagy inkább túrajárattal juttassuk el Önhöz. Minden termékeknél jelezzük, hogy a kisbútor, vagy a nagybútor kategóriába tartozik.

IV. Ár

A termék ára magában foglalja az ÁFA-t (25%). A Baranyák Bútor weblapon (www.baranyakbutor.hu) közétett árak változtatásának jogát a Baranyák László egyéni vállalkozó (továbbiakban Szolgáltató) fenntartja, a módosítás a weblapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt bútorok vételárát nem befolyásolja.

V. Szállítás

A Szolgáltató minden esetben egyezteti az Ügyféllel a szállítás időpontját. A Szolgáltató az árucikkek részletes információi között közzéteszi a várható maximális szállítási határidőt munkanapokban. Amennyiben a határidő mégsem tartható (pl.: beszállítók leállása) Szolgáltató telefonon vagy e-mailen erről tájékoztatást küld az Ügyfélnek.

Az áru kiszállítását a Szolgáltató munkatársai végzik, de szükség esetén harmadik fél segítségét alvállalkozóként/közreműködőként is igénybe veheti.

A szállító nagybútor esetében csak a házig szállítást tudja megoldani a lakásba pakolás az Ügyfél feladata.

VI. Fizetési feltételek

A termékek megrendelése esetén az Ügyfél az alábbi fizetési módok közül választhat:

  • Cetelem áruhitel
  • személyesen a központban vagy az áru átvételekor (utánvét) készpénzzel,
  • banki átutalás (előreutalás).

VII. Sikertelen kézbesítés

Az Ügyfél hibájából meghíusult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben az Ügyfelet terhelik.

VIII. Elállási jog

Az Ügyfél a szerződéstől az árú átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Az Ügyfél viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru sértetlen csomagolásban történő visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A visszaküldés a Szolgáltató telephelyére kell történjen (Baranyák László egyéni vállalkozó 7020 Dunaföldvár, Baross u. 64.).

A visszaszolgáltatott termék árát lehetőség szerint azonnal, de maximum 2 munkanap alatt a Szolgáltató visszafizeti.

IX. Reklamáció

Reklamációt csak a következő esetekben fogadunk el:

  • ha a kiszállított bútor hibás és azt a kiszállításkor jelzi felénk,
  • ha a szín a Megrendelőnek nem tetszik és azt kiszállításkor jelzi is felénk.

Nem fogadunk el reklamációt, ha a Megrendelő meggondolta magát, de a bútort már legyártottuk és szállítás alatt van.

Minden ilyen esetben a kiszállítás a Megrendelőt terheli, kivéve, ha a hiba mindent kizárólag a Baranyák Bútor hibájából keletkezett.

X. Garancia, szavatosság

A Szolgáltató weblapjáról megrendelt termékekre a Szolgáltató 1 év minőségi garanciát vállal. A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. szabályai irányadóak.

A Szolgáltató a törvényben előírt kötelezettségein felül biztosítja a gyártók által kínált extra garanciális lehetőségek igénybevételét.

XI. Adatkezelés

A Szolgáltató jelen weblapra (www.baranyakbutor.hu) érvényes adatkezelési irányelveit minden oldal alján feltünteti és a leírtak szerint jár el.

XII. Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen Rendelési Szabályzatát módosítani. Az esetleges módosítás a weblapon való megjelenéssel egyidejőleg lép hatályba.

A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezése, szerződő felek - értékhatártól függően - a Paksi Városi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

Verzió: 1.1, utolsó módosítás: 2011.09.29.